تقویم مالی و حسابداری

تقویم مالی و حسابداری

تقویم مالی و حسابداری چیست؟ تقویم مالی که به آن تقویم حسابداری نیز می گویند یکی از پر استفاده ترین و کارآمد ترین تقویم ها برای افراد حسابدار در یک سازمان است که به حسابداران این امکان را می دهد زمان رویدادهای مهم و سررسیدهای مالی را مشخص کنند تا به این طریق مودیان مالی قادر باشند مسئولیت های مالی که بر دوش دارند را سر موعد مقرر انجام دهند؛ در این مقاله از تحلیل تراز قصد داریم که شما را با تقویم مالی و حسابداری و هر چیزی که مربوط به آن است آشنا کنیم؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه با ما همراه باشید و ادامه مطلب را از دست ندهید.

تقویم مالی و حسابداری چه کاربردی دارد؟

در عنوان قبل نیز به این موضوع اشاره کردیم که هدف از به کارگیری تقویم مالی و حسابداری، به یاد داشتن سررسیدهای مهم مالی و حسابداری می باشد؛ در حقیقت هر فرد حقیقی و حقوقی که با توجه به قانون موظف به پرداخت مالیات باشد، وظایف مالیاتی معینی دارد که باید این تکالیف را در زمان و موعد مقرر خود به سرانجام برساند؛ دقت به این سررسیدها به افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند این امکان را می دهد که از معافیت های مالیاتی استفاده کنند.

عکس این کار نیز درست است به این صورت که اگر مودیان مالیاتی در پرداخت وظایف شان در موعد مشخص شده کوتاهی کنند، مشمول جریمه و پرداخت خسارت خواهند شد و مالیات آن ها افزایش پیدا خواهد کرد.

تقویم مالی و حسابداری
تقویم مالی و حسابداری

وظایف مالیاتی در تقویم مالی و حسابداری چه هستند؟

وظایف مالیاتی در تقویم مالی و حسابداری برای افراد حقیقی و حقوقی به دسته های مختلف زیر طبقه بندی می گردند.

  1. فرستادن اظهارنامه ماهیانه، سالیانه و فصلی
  2. فرستادن لیستی از دریافتی و حقوق، مالیات و بیمه پرسنل به صورت ماهانه
  3. پرداخت کردن حق بیمه در هر ماه
  4. فرستادن اظهار نامه ارزش افزوده به طور دوره ای و در اوایل هر فصل
  5. فرستادن گزارشات فصلی
  6. فرستادن اظهارنامه مالیات بر عملکرد
  7. ارسال گزارش ها و حسابرسی ها و …

نحوه کار کردن با تقویم مالی و حسابداری در سال 1402

برای آن که بتوانید با تقویم مالی و حسابداری به راحت ترین شکل ممکن کار کنید در ابتدا باید با تکالیف مالیاتی آشنایی های لازمه را پیدا کنید؛ در حقیقت این نوع تقویم ها بیشتر در دسترس واحدهای مالی و حسابداری سازمان ها هستند و به افراد کمک می کند که سررسیدهای مالی شان عقب نیفتد و در فرایندهای مالی آنان اختلالی به وجود نیاید.

تقویم فصلی مالیاتی 1403
تقویم مالی و حسابداری

تقویم فصلی مالیاتی 1403

بعد از آن که با تقویم مالی و حسابداری و کاربرد آن آشنا شدید نوبت به بررسی تقویم فصلی مالیاتی 1403 می رسد که در ادامه مطلب به بررسی این تقویم در هر فصل می پردازیم و فعالیت های مختلفی که در این زمینه در فصل های مختلف انجام می شود را در اختیارتان قرار می دهیم.

فصل بهار

در فصل بهار کلیه فعالیت های منوط به تقویم فصلی مالیاتی به ذکر موارد زیر می باشد.

  • 15 فروردین: در این تاریخ فعالیت هایی نظیر فرستادن اظهارنامه ارزش افزوده زمستان 1402، دیرکرد در به ثبت رساندن اظهارنامه جریمه ای برابر با 50 درصد مالیات متعلقه می گیرد و در صورتی که جریمه پرداخت نشود دو برابر درصد مالیات ماهیانه به آن تعلق می گیرد.
  • 31 فروردین: در این تاریخ لیست مالیات حقوق و دریافتی ماه اسفند فرستاده می شود که اگر در این ارسال دیرکردی صورت بگیرد، جریمه دو برابر از درصد حقوق دریافتی می شود و اگر جریمه پرداخت نگردد، 10 درصد مالیات متعلقه به آن تعلق می گیرد.
  • 31 فروردین: در این تاریخ لیست حق بیمه ماه اسفند کارکنان باید فرستاده شود که هر گونه دیرکرد در ارسال 10 درصد جریمه دارد و در صورتی که جریمه پرداخت نشود ماهیانه دو درصد از حق بیمه باید پرداخت گردد.
  • 15 اردیبهشت: در این تاریخ باید گزارشات فصلی زمستان ارسال شوند که اگر این ارسال گزارش ها دیرتر از موعد مقرر انجام شود، فرد به اندازه یک درصد از مبلغ معامله جریمه می شود و در صورتی که جریمه خود را نپردازد به طور ماهیانه دو درصد از مبلغ معامله را جریمه می شود.
  • 31 اردیبهشت: فرستادن لیست مالیات حقوق ماه فروردین در این تاریخ باید انجام شود که هر گونه کوتاهی در ارسال جریمه دو درصدی از کل حقوق را شامل می شود و در صورت عدم پرداخت جریمه، ده درصد مالیات متعلقه جریمه در نظر گرفته می شود.
  • 31 اردیبهشت: در این تاریخ نیز باید حق بیمه پرسنل فرستاده شود که هر گونه کوتاهی در ارسال لیست جریمه 10 درصدی از کل حق بیمه را شامل می شود و اگر جریمه پرداخت نشود،  ماهیانه دو درصد از حق بیمه کسر می گردد.
  • 31 خرداد: در این تاریخ لیست مالیات حقوق اردیبهشت ماه باید فرستاده شود که هر گونه دیرکرد در آن شامل جریمه دو درصدی از کل حقوق پرداختی می شود و در صورت عدم پرداخت جریمه فرد مشمول پرداخت 10 درصد مالیات متعلقه می شود.
  • 31 خرداد: در تاریخ 31 خرداد باید حق بیمه ماه اردیبهشت پرسنل فرستاده شود که هر گونه دیرکرد در ارسال مساوی است با جریمه 10 درصدی از حق بیمه پرداختی و عدم پرداخت جریمه برابر است با جریمه 2 درصدی از حق بیمه به طور ماهیانه.
  • 31 خرداد: در این تاریخ باید اظهارنامه مالیات عملکرد فرستاده شود که هر گونه وقفه و دیرکرد در آن مساوی است با 30 درصد جریمه از مالیات متعلقه و عدم پرداخت این جریمه، جریمه ای 2.5 درصدی از مالیات ابرازی را در بر دارد.

فصل تابستان

تقویم مالی و حسابداری در فصل تابستان نیز شامل موارد زیر می باشد.

  • 15 تیرماه: در این تاریخ باید اظهارنامه ارزش افزوده فصل بهار فرستاده شود که وقفه ای در آن باعث جریمه 50 درصدی از مالیات متعلقه می شود و در صورت عدم پرداخت جریمه، فرد مشمول پرداخت جریمه 10 درصدی از مالیات متعلقه و ماهیانه 2.5 درصد از آن می شود.
  • 31 تیر: در این تاریخ مجامع و کنفرانس های عمومی برپا می شود تا صورت های مالی در آن تایید و به تصویب برسند.
  • 31 تیر: فرستادن اظهارنامه مالیات بر عملکرد و کارایی در این تاریخ انجام می شود که هر گونه دیرکرد در ارسال جریمه ای 30 درصدی از کل مالیات متعلقه را در بر دارد و عدم پرداخت جریمه باعث می شود به طور ماهانه 2.5 درصد جریمه برای مالیات ابرازی در نظر گرفته شود.
  • 31 تیر: در این تاریخ باید فهرست مالیات حقوق خرداد ماه پرسنل فرستاده شود که هر گونه وقفه در آن جریمه دو درصدی از کل پرداختی را در بر دارد و جریمه عدم پرداخت آن نیز 10 درصد از مالیات متعلقه می باشد.
  • 31 تیر: حق بیمه ماه خرداد کارکنان در این تاریخ فرستاده می شود که دیرکردی در آن جریمه 10 درصدی از حق بیمه را در بر دارد و در صورت پرداخت نکردن جریمه نیز ماهیانه دو درصد از حق بیمه کارکنان کسر می گردد.
  • 15 مرداد: گزارشات فصلی در فصل بهار در این تاریخ ارسال می شوند که هر گونه وقفه در فرستادن این گزارشات باعث جریمه 1 درصدی از مبلغ معامله می شود و پرداخت نکردن این جریمه باعث می شود که ماهیانه دو درصد از مبلغ معامله از حق بیمه کسر گردد.
  • 31 مرداد: فرستادن فهرست مالیات حقوق ماه تیر پرسنل در این تاریخ انجام می شود که دیرکردی در آن جریمه ای برابر با دو درصد حقوق پرداختی پرسنل دارد و عدم پرداخت جریمه هم جریمه ای برابر با 10 درصد از مالیات متعلقه را در بر دارد.
  • 31 مرداد: در این تاریخ حق بیمه کارکنان باید فرستاده شود که هر گونه کوتاهی در ارسال باعث می شود 10 درصد از حق بیمه پرداختی پرسل کم شود و عدم پرداخت این جریمه نیز برابر با ماهیانه دو درصد از حق بیمه می باشد.
  • 31 شهریور: در این تاریخ باید مالیات حقوق کارکنان به طور لیست شده ارسال شود که وقفه در عدم ارسال جریمه دو درصدی از حقوق پرداختی کارکنان را دارد و پرداخت نکردن جریمه نیز، جریمه ای برابر با 10 درصد از مالیات متعلقه را در بر می گیرد.
  • 31 شهریور: حق بیمه مرداد ماه پرسنل نیز در این موعد ارسال می شود که کوتاهی در ارسال جریمه ای 10 درصدی از حق بیمه را در بر می گیرد و اگر جریمه پرداخت نشود، ماهیانه دو درصد از حق بیمه باید پرداخت گردد.

فصل پاییز

تقویم مالی و حسابداری فصل پاییز نیز موارد زیر را شامل می شود.

  • 15 مهر ماه: در 15 مهر ماه اظهار نامه ارزش افزوده فصل تابستان باید فرستاده شود که کوتاهی در ارسال جریمه 50 درصدی از مالیات متعلقه را در بر دارد و عدم پرداخت جریمه برابر با جریمه ماهیانه دو درصد از مالیات متعلقه می باشد.
  • 30 مهر ماه: لیست مالیات حقوق شهریور پرسنل در این تاریخ باید ارسال شود که هر گونه دیرکرد در ارسال جریمه ای دو درصدی از حقوق پرداختی را شامل می شود و عدم پرداخت جریمه نیز، جریمه ای برابر با 10 درصد مالیات متعلقه در بر دارد.
  • 30 مهر ماه: در این تاریخ حق بیمه شهریورماه پرسنل باید فرستاده شود که جریمه دیرکرد در ارسال شامل 10 درصد از حق بیمه پرداختی کارکنان است و عدم پرداخت این جریمه نیز کسر ماهیانه دو درصد از حق بیمه می باشد.
  • 30 مهر ماه: در این تاریخ باید گزارش حسابرسی ها به طور کامل فرستاده شود و هر گونه دیرکرد در انجام این کار جریمه ای معدل 20 درصد مالیات متعلقه را در بر دارد.
  • 15 آبان: در این تاریخ باید گزارشات فصلی تابستان فرستاده شوند که هر گونه دیرکرد در ارسال این گزارشان شامل یک درصد جریمه از مبلغ معامله می شود و عدم پرداخت جریمه نیز جریمه ای برابر با دو درصد از مبلغ معامله را در بر دارد.
  • 30 آبان ماه: فرستادن فهرست مالیات حقوق مهر ماه در این تاریخ انجام می شود که دیرکرد آن جریمه ای دو درصدی را در بر دارد و عدم پرداخت این جریمه هم مشمول پرداخت جریمه 10 درصدی می شود.
  • 30 آبان ماه: فرستادن لیست حق بیمه ماه مهر در این تاریخ صورت می پذیرد که دیرکرد آن جریمه ای 10 درصدی از حق بیمه را دارد و در صورت پرداخت نکردن جریمه، ماهیانه دو درصد از حق بیمه باید جریمه داده شود.
  • 30 آذرماه: لیست مالیات حقوق آبان ماه باید در این تاریخ ارسال گردد که کوتاهی در ارسال جریمه ای دو درصدی در بردارد و عدم پرداخت جریمه ، جریمه ای برابر با 10 درصد مالیات متعلقه را شامل می شود.
  • 30 آذر: حق بیمه آبان ماه پرسنل در این موعد باید ارسال شود که ارسال نکردن ان جریمه ای برابر با ده درصد از حق بیمه را شامل می شود و اگر این جریمه پرداخت نگردد، ماهیانه دو درصد از حق بیمه باید جریمه پرداخت شود.

فصل زمستان

تقویم مالی و حسابداری در فصل سرد سال به بیان موارد زیر در هر ماه است.

  • 15 دی: در این تاریخ باید اظهارنامه ارزش افزوده پاییز فرستاده شود که دیرکرد در ارسال جریمه 50 درصدی از مالیات متعلقه را در بردارد و عدم پرداخت جریمه نیز باعث جریمه ماهیانه دو درصدی از مالیات متعلقه می شود.
  • 30 دی ماه: لیست حقوق ماه آذر کارکنان باید در این تاریخ فرستاده شود که کوتاهی در ارسال معادل 2 درصد از حقوق پرداختی جریمه دارد و پرداخت نکردن جریمه نیز مشمول جریمه ماهیانه دو درصد از مالیات متعلقه می شود.
  • 30 دی ماه: در این تاریخ حق بیمه پرسنل در ماه آذر باید ارسال گردد که وقفه در ارسال باعث جریمه ده درصدی از حق بیمه می شود و پرداخت نکردن هزینه جریمه ای معادل 2 درصد از مالیات متعلقه را در بر دارد.
  • 15 بهمن: در این تاریخ باید گزارش های فصلی فصل پاییز فرستاده شوند که هر گونه وقفه در ارسال جریمه ای برابر با یک درصد از مبلغ معامله را در بر دارد و عدم پرداخت جریمه نیز باعث می شود 2 درصد از مبلغ معامله را به طور ماهیانه جریمه شوید.
  • 30 بهمن ماه: فهرست مالیات حقوق دی ماه کارکنان در این تاریخ فرستاده می شود که عدم ارسال آن باعث جریمه دو درصدی می شود و پرداخت نکردن جریمه، جریمه ای 10 درصدی از مالیات متعلقه را در بر دارد.
  • 30 بهمن ماه: حق بیمه کارکنان در این تاریخ باید فرستاده شود که نفرستادن آن مشمول جریمه 10 درصدی است و پرداخت نکردن جریمه، جریمه ای برابر با دو درصد از حق بیمه متعلقه را در بر می گیرد.
  • 10 اسفند ماه: در این تاریخ درخواست پلمپ دفاتر سال مالی انجام می شود.
  • 28 اسفند: لیست مالیات حقوق ماه بهمن پرسنل در این تاریخ فرستاده می شود که هر گونه وقفه در ارسال جریمه دو درصدی در بر دارد و پرداخت نکردن این جریمه، جریمه ای ده درصدی از مالیات متعلقه را شامل می شود.
  • 28 اسفند ماه: حق بیمه ماه بهمن کارکنان در این موعد ارسال می شود که عدم ارسال ان جریمه ای 10 درصدی را به همراه دارد و پرداخت نکردن این جریمه باعث می شود ماهیانه دو درصد از حق بیمه را مجددا جریمه شوید.
  • 28 اسفند ماه: در این تاریخ تمامی دفاتر، حساب ها و صورت حساب های مالی بسته می شوند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *