حسابداری چیست؟

حسابداری چیست؟

حسابداری چیست؟ حسابداری یکی از مشاغل و رشته های پرطرفدار می باشد که افراد زیادی به انتخاب ان روی می آورند؛ تقریبا هر ارگان یا شرکتی یک یا چند حسابدار دارد و می توان گفت که شغل حسابداری از لحاظ سختی کار جزو 5 شغل سخت و پر درآمد در ایران به شمار می آید؛ باید بدانید که حسابداری لازمه هر کسب و کاری است و به نوعی یک تجارت محسوب می شود که موفقیت کسب و کارها را رقم می زند.

در این مقاله قصد داریم که به شما بیاموزیم حسابداری چیست؟ و هر چه که مربوط به این رشته و شغل می باشد را در اختیارتان قرار دهیم؛ در صورت کسب اطلاعات جامع تر در این حوزه با ما همراه باشید و ادامه مطلب را از دست ندهید.

حسابداری چیست؟
حسابداری چیست؟

حسابداری چیست؟

اگر بخواهیم به طور دقیق تر به شما بگوییم که حسابداری چیست؟ باید بدانید که به علم ثبت و ضبط و تجزیه و تحلیل معاملات مالی یک سازمان یا شرکتی حسابداری گفته می شود که دربردارنده گزارش گیری های مالی، جمع بندی و تجزیه و تحلیل داده ها می باشد.

حسابداری قدمت بسیار طولانی ای دارد تاریخچه آن به حدود 4000 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد که اولین اسنادی که نشان دهنده حسابرسی و حسابداری بودند در مصر و بین النهرین کشف شدند و از آن پس افراد متوجه شدند که برای آن که تجارت و معامله بین افراد به درستی و به بهترین حالت ممکن شکل بگیرد استفاده از این اسناد الزامی می باشد.

اما توجه داشته باشید که تاریخچه حسابداری مدرن امروزی به سال 1494 باز می گردد و اولین کتاب آن توسط شخصی به نام پاچیولی به چاپ رسید و تا به امروز داده هایی که در این کتاب به چاپ رسیده اند از منابع مهم حسابداری مدرن به شمار می آیند.

معرفی رشته حسابداری؟

رشته حسابداری چیست؟ معمولا بیشتر افراد این روزها برای تحصیل و کار رشته حسابداری را انتخاب می کنند؛ حتما شما هم می دانید که حسابداری یک رشته تحصیلی پر طرفدار است که از طریق آن می توان به امور مالی و حسابرسی یک شرکت یا سازمان پرداخت؛ جالب است بدانید که در گذشته های دور این کار تنها توسط افرادی انجام می شد که در زمینه مالی و حسابرسی تجربه و مهارت بالایی داشتند.

این روزها بسیاری از افراد که قصد دارند تحصیلات خود را در رشته حسابداری ادامه دهند قبل از انجام هر کاری باید تحقیقات لازمه را درباره این رشته و تخصص انجام دهند تا تصمیم گیری در انتخاب برایشان راحت تر باشد.

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به رشته حسابداری علاقه مند هستید و ذهن تحلیل گری دارید، می توانید در این رشته آینده شغلی خوب وپر درآمدی را برای خود رقم بزنید؛ چرا که این روزها با گسترش کارها و پیشرفت تکنولوژی بیشتر کسب و کارها برای انجام امور مالیاتی و حسابرسی های خود به یک یا چند حسابدار نیاز دارند.

در انتها اگر بخواهیم که به طور مختصر و مفید و به عبارت ساده تر به شما بگوییم که حسابداری چیست؟ باید بدانید حسابرسی یا حسابداری پروسه هایی مانند گرداوری داده ها، ثبت و دسته بندی کردن اطلاعات و مختصر و مفید کردن آن ها را در بر می گیرد و شخصی که کارهای مربوط به حسابداری را انجام می دهد باید به تنظیم گزارشات مالی نیز بپردازد و تمام اطلاعات و گزارشات مربوطه را به ناظران مالیاتی و مدیران ارائه نماید.

معرفی رشته حسابداری
معرفی رشته حسابداری؟

معرفی حسابدار

حسابدار کیست؟ حتما شما هم می دانید که حسابدار به شخصی گفته می شود که انجام تمام امور مالی یک کسب و کار را بر عهده می گیرد؛ در حقیقت حسابدارها عامل موفقیت کسب و کارها هستند و می توانند که شرکت ها و سازمان ها را به مسیر موفقیت هدایت کنند؛ در گذشته به این افراد میرزا می گفتند که بعدها نام دفتردار بر روی آن ها گذاشته شد و اکنون هم نام حسابدار یا حسابرس به صاحبان این جایگاه ها تعلق گرفت.

انواع حسابداری

حالا که دانستید حسابداری چیست؟ و حسابدار به چه کسی گفته می شود؟ باید بدانید که حسابداری انواع مختلفی دارد که افراد علاقمند به این رشته می توانند هر کدام از آن ها را انتخاب کنند و فعالیت خود را شروع نمایند؛ در ادامه مطلب توضیحات بیشتری را راجع به انواع حسابداری در اختیارتان قرار می دهیم.

  1. حسابداری مالیاتی: حسابداری مالی یکی از پرطرفدارترین انواع حسابداری ها به شمار می آید که در آن به جهت تالیف و تدوین گزارشات باید مراحل و فرایندهایی برای جمع آوری داده ها پشت سر گذاشته شود؛ در واقع شخصی که در زمینه حسابداری مالی مشغول به فعالیت است مسئولیت دارد که صورت های مالی را طبق معاملاتی که سازمان انجام داده ردیابی و ثبت کند؛ لازم به ذکر است که خود حسابداری مالیاتی دو زیرشاخه نقدی و تعهدی دارد که نوع تعهدی آن مختص سازمان ها و ارگان های گسترش یافته و بزرگ است و نمونه نقدی آن بیشتر در کسب و کارهای کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.
  2. حسابداری دولتی: در معرفی انواع حسابداری، به حسابداری دولتی نیز اشاره ای می کنیم و اگر بخواهیم تعریفی برای آن در نظر بگیریم، باید بگوییم که به پروسه برنامه ریزی های مالی و اختصاص دادن منابع به ارگان های دولتی حسابداری دولتی می گویند که در این نوع حسابداری فرد حسابدار این مسئولیت را دارد که برای سازمان های دولتی مطابق با استانداردهای حسابداری دولتی فعالیت انجام دهد؛ به این موضوع توجه داشته باشید اصلی ترین وظیفه ای که بر عهده حسابدار دولتی است این بوده که این فرد مسئولیت دارد به تجزیه و تحلیل بودجه دولت بپردازد و آن را به انجام امور مختلف اختصاص دهد.
  3. حسابداری هزینه یا بهای تمام شده: حسابداری هزینه یا بهای تمام شده یمی دیگر از انواع حسابداری ها محسوب می شود که در این نوع حسابرسی فرد حسابدار وظیفه دارد که به طور کاملا حرفه ای و تخصصی به تجزیه و تحلیل هزینه ها در یک کسب و کار بپردازد؛ توجه داشته باشید که حسابداری بهای تمام شده از زیرشاخه های حسابداری مدیریتی است؛ زیرا افراد حسابرس با ارزیابی و بررسی هزینه های انجام گرفته و مقایسه کردن آن ها با خروجی محصولات تولید شده به جهت بهبود کارایی مالی سازمان ها تصمیماتی را اتخاذ می کنند.
  4. حسابداری قانونی یا حقوقی: حسابداری قانونی یا حقوقی همان طور که از نامش مشخص است یکی از انواع حسابداری ها است که حسابداران تنها در حوزه حسابداری قانونی فعالیت می کنند و همواره سعی خود را به کار می گیرند تا سابقه های مالی اشخاص را  مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند و داده هایی که در دسترس نیستند را دوباره به وجود آورند؛ باید بدانید مهم ترین مسئولیتی که بر دوش حسابداران قانونی است این بوده که آن ها باید کار رسیدگی به پرونده های قضایی را بر عهده بگیرند و مدارک و شواهد مالی را برای حل کردن مشکل این پرونده ها از راه های مختلف گردآوری نمایند.
  5. حسابداری مدیریتی: در بین تمام حسابداری های نام برده شده، حسابداری مدیریتی یکی از اصلی ترین انواع حسابداری ها است که در نظارت و برنامه ریزی های مالی یک کسب و کار اهمیت و تاثیر بسزایی دارد و وجه تمایز آن با سایر حسابداری ها این است که اسنادی که در این زمینه به دست می آیند برای استفاده زینفعان داخلی کسب و کارها هستند و اشخاصی که در خارج از سازمان می باشند به هیچ عنوان نمی توانند که به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند؛ باید بدانید که حسابداری مدیریتی خود به سه دسته استراتژی، اجرایی و ریسک طبقه بندی می شود که حسابداران می توانند مطابق با شرایطی که دارند به انتخاب هر یک از آن ها بپردازند.
  6. حسابداری عمومی: حسابداری عمومی یکی کامل ترین انواع حسابداری ها است که در بردارنده تمام زیرشاخه های حسابداری می باشد و حسابداران عمومی وظیفه دارند که به کارفرمایان مشاوره دهند، خدمات مربوط به حسابداری دستمزد را انجام دهند، شرکت ها را به ثبت برسانند و به معرفی نرم افزارهای حسابداری بپردازند.
انواع حسابداری
انواع حسابداری

سخن پایانی

حسابداری چیست؟ مبحثی بود که در این مقاله ما به بررسی آن پرداختیم و به طور کامل به شما آموختیم که حسابداری چیست؟ و چه انواعی دارد؛ امیدواریم که توانسته باشید با مطالعه این مطالب به اطلاعات جامعی رسیده باشید و تصمیم گیری برای انتخاب شغل و رشته حسابداری برایتان راحت تر شده باشد؛ اگر فکر می کنید که در این زمینه به اطلاعات و مشاوره های بیشتری نیاز دارید، ما در مجموعه تحلیل تراز آماده ایم تا راهنمایی ها و مشاوره های لازمه را در این زمینه به شما بدهیم و راه تان را هموارتر سازیم.

برای آن که بتوانید با مشاورین و کارشناسان ما به طور آنلاین و تلفنی به جهت دریافت مشاوره در ارتباط باشید لازم است که از پل های ارتباطی که در همین صفحه برایتان مشخص کرده ایم استفاده نمایید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *