انواع صورت های مالی حسابداری

انواع صورت های مالی حسابداری

انواع صورت های مالی حسابداری چه می باشند و چه کاربردی دارند؟ صاحبین کسب و کارها و افرادی که در زمینه اقتصاد به فعالیت مشغول هستند همواره به ارزیابی اوضاع اقتصادی شرکت ها و سنجش عملکرد مالی آن ها می پردازند؛ حالا یکی از مهم ترین و اصلی ترین ابزارهایی که به واسطه آن می توان  این ارزیابی ها را به شکل بهتری انجام داد، انواع صورت های مالی حسابداری هستند.

در واقع انواع صورت های مالی حسابداری شامل گزارشات فعالیت هایی می باشند که یک موسسه یا شرکت در زمان های مختلف انجام داده و در فرمت اسناد دوره ای آن ها را ارائه می نماید؛ توجه داشته باشید که این اسناد قوانین و چارچوب خاص خود را دارند و برای تنظیم و تالیف آن ها باید از استانداردها و اصول مهم حسابداری مالی پیروی شود.

در واقع این اصول و استانداردها این اجازه را به افراد حسابدار و کسانی که به کار ارزیابی مشغول هستند می دهند که گزارش های نهایی را از اوضاع اقتصادی شرکت یا موسسه ای به شکل بهتری ارائه نمایند؛ گزارش صورت های مالی نیز همان مبالغی هستند که میان موسسات و طرف های معامله مبادله می شوند؛ در این مقاله قصد داریم که به شکل جامع تری شما را با انواع صورت های مالی حسابداری آشنا کنیم، با ما تا انتها همراه باشید.

معرفی صورت مالی

در ابتدا مقاله انواع صورت های مالی حسابداری به تعریفی از صورت مالی می پردازیم؛ در واقع صورت های مالی همان اسناد حاوی اطلاعات مالی شرکت ها و موسسات می باشند که به شکل فهرستی گردآوری شده اند و جزو مهم ترین سندها برای فعالان اقتصادی شمرده می شوند.

ارزیابی و بررسی انواع صورت های مالی حسابداری به مدیران و سرمایه گذاران یک شرکت یا موسسه ای این اجازه را می دهند که با بررسی کردن اوضاع مالی یک شرکت و مقایسه نمودن آن با سایر موسسات به شکل بهتری بتوانند برای سرمایه گذاری تصمیم بهتری را اتخاذ نمایند؛ انواع صورت های مالی حسابداری به شکل دوره ای و در فرمت گزارش های سالیانه ارائه می گردند و همان طور که گفتیم انواع متعددی دارند.

بیشتر بدانید: حسابداری چیست؟

معرفی انواع صورت های مالی حسابداری

حالا که دانستید صورت مالی چیست وقت آن می رسد که شما را با انواع صورت های مالی حسابداری نیز آشنا کنیم که به شرح موارد زیر هستند.

  • ترازنامه: ترازنامه ها اسنادی هستند که اوضاع مالی یک شرکت را در یک لحظه از زمان نشان می دهند و با نام دیگر صورت وضعیت مالی شناخته می شوند؛ این اسناد در بردارنده سه عنصر بدهی، دارایی و سرمایه می باشند و با به کارگیری آن ها می توان متوجه شد که یک موسسه یا شرکت تجاری به چه اندازه دارای بدهی، سرمایه و دارایی می باشد.
  • صورت مالی سود و زیان: در معرفی انواع صورت های مالی حسابداری به صورت مالی سود و زیان می رسیم و اگر بخواهیم تعریفی برای آن در نظر بگیریم، باید به شما بگوییم که این نوع صورت مالی در اصل به اندازه درآمد، هزینه ها ئ سود و ضرر یک شرکت یا موسسه تجاری اشاره می کند و با استفاده از این سند می توان متوجه شد که آیا یک واحد تجاری در راه به دست آوردن سود قرار دارد یا باید در برنامه ریزی های مالی و سرمایه گذاری آن استراتژی های جدید در نظر گرفته شود.

 در اصل صورت مالی سود و زیان به مدیران و سرمایه گذاران این امکان را می دهد که تصمیمات مالی خود را سنجیده تر و بهتر اتخاذ نمایند و شرکت را در مسیری قرار دهند که به سود بیشتری برسد.

  • صورت مالی جریان وجوه نقد: یکی دیگر از انواع صورت های مالی حسابداری، صورت مالی جریان وجوه نقد می باشد که این سند مالی نشان دهنده ورود و خروج جریان وجوه نقد یک موسسه تجاری است که به وسیله سرمایه گذاری، کارهای عملیاتی و فعالیت های تامین مالی در یک دوره مشخص اتفاق می افتد.

در قسمت جریان نقد فعالیت های عملیاتی، تمامی فعل و انفعالات نقدی منوط به کارهای اصلی موسسه، در قسمت امور تامین مالی همه فعل و انفعالات مرتبط با تامین مالی و محل های آن و در قسمت سرمایه گذاری هم ورود و خروج  مبلغ هایی که برای این کار صرف شده اند گزارش می شود.

همان طور که مشخص می باشد تمامی این اقلام در حقیقت اطلاعات ریز و دقیقی درباره  نحوه ایجاد و مصرف وجه نقد در واحد تجاری را نشان می دهند.

  • صورت سود و زیان جامع: در معرفی انواع صورت های مالی حسابداری به صورت سود و زیان جامع نیز اشاره ای می کنیم؛ باید بدانید که تصمیم هایی که درباره سرمایه گذاری توسط تحلیل گران اتخاذ می شوند تفکیک شده از جریانات نقدی در آینده نیستند؛ به همین منظور تمامی این موارد نیز باید در بررسی ها در نظر گرفته شوند.

تفاوت بین صورت سود و زیان جامع و صورت سود و زیان در این است که در صورت سود و زیان، اقلام درآمدی و هزینه هایی آورده می شوند که به آن ها رسیده باشند و در صورت سود و زیان جامع تمامی درآمدها و هزینه ها چه آن هایی که تحقق یافته اند و چه آن هایی که هنوز به آن ها نرسیده اند ذکر می گردند.

هدف از تهیه انواع صورت های مالی حسابداری چیست؟

حالا که با انواع صورت های مالی حسابداری آشنا شدید بد نیست بدانید که هدف از تهیه انواع صورت های مالی حسابداری چیست؟ یکی از اصلی ترین هدف هایی که در تنظیم صورت های مالی وجود دارد، ارائه اطلاعاتی در خصوص اوضاع و عملکرد مالی شرکت ها و واحدهای تجاری است؛ به همین منظور این اسناد و صورت حساب ها باید به شکلی تنظیم و تدوین گردند که به جهت بازبینی و تحلیل نهایی کاملا شفاف، دقیق و کاربردی باشند.

مدیران واحدهای تجاری با به دست آوردن این اطلاعات صورت های مالی می توانند که هدف های خود را به شکل بهتری مدیریت کنند و استراتژی های بهتری را در نظر بگیرند؛ از طرفی دیگر، اعتبار دهندگان هم با استفاده از انواع صورت های مالی حسابداری قادر هستند تصمیمات بهتری را در جهت اعطای تسهیلات اتخاذ کنند.

سخن پایانی

صورت مالی یک نوع سند مالی می باشد که مطابق با اصول و استانداردهای حسابداری و حسابرسی تنظیم شده است و در بردارنده اطلاعات دقیق و شفافی درباره وضعیت مالی یک واحد تجاری می باشد؛ انواع صورت های مالی حسابداری به مدیران کمک می کنند که تصمیم های بهتری را برای برنامه های مالی یک شرکت بگیرند و واحد تجاری شان را به سوددهی برسانند.

اگر در زمینه انواع صورت های مالی حسابداری به اطلاعات بیشتری نیاز داشتید و برای تدوین آن ها به دنبال مراکز و افراد کاردان هستید، ما در تحلیل تراز در این زمینه به بهترین شکل یاری رسان شما خواهیم بود و برای ارتباط با مشاوران ما لازم است که با شماره تلفن های مشخص شده در صفحه در تماس باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *