نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی

نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی

نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی چیست؟ پلمپ دفاتر قانونی یکی از اصلی ترین و حائز اهمیت ترین وظایف مالیاتی مودیانی است که مشمول ارائه دفاتر قانونی هستند که این کار در آخرین ماه های سال مالی قبل صورت می گیرد؛ اهمیت تنظیم و ثبت درخواست دفترهای قاونی و پلمپ این دفاتر به این خاطر است که ثبت و ضبط امور و رویدادهای مالی و حسابداری به غیر از دفاتر قانونی پلمپ شده  در هیچ موسسه یا دفتر دیگری از نظر سازمان امور مالیاتی کشور قبول نیست.

در این مقاله از تحلیل تراز می خواهیم که شما را با نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی  و تمام فرایندها و مدارک لازمه برای ثبت نام دفاتر قانونی و همچنین راهنمای پلمپ دفاتر در سال 1403 آشنا کنیم؛ برای آن که بتوانید سطح معلومات خود را در این زمینه بالا ببرید حتما کمی از زمان خود را صرف خواندن محتوای تالیف شده زیر نمایید.

پلمپ دفاتر قانونی چیست؟ و نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی چگونه است؟

قبل از آن که بخواهیم به بررسی نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی بپردازیم  بهتر است اصلا بدانید که پلمپ دفاتر قانونی چیست؟ با توجه به تبصره 6 قانون تجارت، افرادی که مشمول ارائه دفاتر قانونی هستند مسئولیت دارند تمامی اطلاعات مالی و حسابداری خود را در دفترهایی که در تایید سازمان مالیاتی کشور در آمده اند ثبت و نگهداری کنند.

این دفترهای مورد تایید سازمان امور مالیاتی کشور همان دفاتر روزنامه و کل می باشند؛ ولی پیش از آن که چیزی در داخل آن ها مکتوب گردد مورد تایید سازمان مالیاتی کشور قرار می گیرند و به واسطه سازمان ثبت شرکت ها پلمپ می شوند که پلمپ این دفاتر با شماره گذاری کردن تمام صفحه ها، درج کردن شماره ثبت شرکت و مهر سازمان ثبت شرکت ها صورت می پذیرد.

افراد مشمول ارائه دفاتر قانونی چه کسانی هستند؟

در مقاله نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی به این بخش می رسیم که چه افرادی مشمول ارائه دفاتر قانونی هستند؟ با توجه به بند الف تبصره 6 اساسنامه اجرایی ماده 95 ق.م.م کلیه افراد حقوقی و اشخاص حقیقی مشمول گروه اول مالیاتی مشمول ارائه دفاتر قانونی می باشند.

آیا دریافت دفاتر قانونی پلمپ ضرورتی دارد؟

در واقع هدف از دریافت دفاتر قانونی پلمپ، شفاف سازی امور مالیاتی کسب و کارها می باشد و ضرورت دریافت دفاتر قانونی پلمپ به قدری است که افراد فعال در زمینه اقتصاد وظیفه دارند بعد از به ثبت رسیدن شرکت ها اقدامات لازم را برای ثبت نام دفاتر مالیاتی و پلمپ آن ها انجام دهند.

درباره آخرین فرصت دریافت دفاتر پلمپ باید به شما بگوییم که مشمولین دریافت دفاتر قانونی مسئولیت دارند که تا آخر ماه اسفند هر سال اقدامات لازم را برای ثبت نام دفاتر پلمپ سال بعد در سایت و سامانه پلمپ دفاتر قانونی انجام دهند.

عدم پلمپ دفاتر قانونی شامل چه جرایمی می شود؟

در مقاله نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی این سوال پیش می آید که اگر مودیان اقدامات لازم را برای پلمپ دفاتر قانونی انجام ندهند، چه جریمه ای شامل حال آن ها می شود؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که هر گونه کوتاهی برای پلمپ دفاتر قانونی مطابق با تبصره 193 ق.م.م شامل جریمه ای 20 درصدی از مالیات متعلق به آن سال می شود.

 همچنین عدم پلمپ دفاتر قانونی باعث می شود که تمام معافیت های مالی مودیان لغو گردد؛ توجه داشته باشید که تنظیم نکردن و ارائه ندادن دفاتر مالیاتی و قانونی جریمه ای بسیار سنگین دارد و همان طور که گفتیم، جریمه ارائه ندادن دفاتر قانونی چیزی حدود 20 درصد از مالیات متعلق به آن سال است؛ اما جریمه رد کردن دفاتر، حدود 10 درصد از مالیات متعلق می باشد.

دفاتر قانونی تا چه مدت باید نگهداری شوند؟

مطابق با تبصره 13 قانون تجارت، مشمولان ارائه دفاتر قانونی مسئولیت دارند که تمامی اسناد و دفاتر قانونی را تا حداقل 10 سال بایگانی کنند.

معرفی مراحل و فرایند پلمپ دفاتر قانونی

در مقاله نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی به معرفی مراحل و فرایندهای پلمپ دفاتر قانونی می رسیم؛ فرایند پلمپ دفاتر قانونی در گذشته به طور حضوری انجام می شد؛ اما امروزه با روی کار آمدن بستر اینترنت و ارتقاء عصر تجارت الکترونیک این کار به طور آنلاین نیز قابل انجام است که در ادامه مراحل آن را به همراه تصایر در اختیارتان قرار می دهیم.

تکمیل اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی سال 1403

توجه داشته باشید که ثبت درخواست دفاتر قانونی در سال 1403 با کامل کردن اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری صورت می پذیرد که مراحل کامل مردن این اظهارنامه را در ادامه برایتان شرح می دهیم.

  • در اولین مرحله باید به سایت سازمان اسناد و املاک کشور رجوع کنید و گزینه پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی در قسمت میز خدمات الکترونیک را انتخاب نمایید.
پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی
پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی
  • در مرحله بعدی شخصیت تقاضا کننده پلمپ دفاتر قانونی را با توجه به حقیقی یا حقوقی بودن آن انتخاب نمایید؛ در این مرحله به این نکته توجه داشته باشید که هر کدام از گزینه های حقیقی یا حقوقی را که انتخاب کردید اطلاعات متفاوتی برای هر کدام مورد نیاز است که این اطلاعات را باید به طور دقیق و درست به ثبت برسانید.
  • در گام سوم با توجه به شخصیتی که تقاضا کننده دارد شما باید اطلاعات مورد نیاز را که شامل اطلاعات مربوط به سال مالی، اطلاعات هویت متقاضی، اطلاعات ارتباطی متقاضی و … می شوند را به ثبت برسانید و نکته ای که در این مرحله توجه به آن حائز اهمیت است این بوده که در مواقعی که فرد تقاضا دهنده دریافت دفاتر پلمپ، شخصیت حقوقی یا حقیقی ثبت شده به واسطه غیر از مرجع ثبت شرکت ها باشد کامل کردن آدرس محل دریافت دفاتر پلمپ شده لازم و با اهمیت است و تکمیل کردن اطلاعات مربوط به این بخش الزامی می باشد.
  • در گام چهارم باید اطلاعاتی که توسط اشخاص حقوقی درج می شود کامل شود و به تایید برسد؛ توجه داشته باشید در صورتی که این اطلاعات غلط باشند و ارسال گردند ویرایش و درست کردن آن ها فقط به واسطه حوزه ثبتی فرد تقاضا کننده امکان پذیر است.
تکمیل اطلاعات شخص حقوقی
تکمیل اطلاعات شخص حقوقی
  • بعد از کامل کردن اطلاعات و تایید آن ها پذیرش موقتی اظهارنامه پلمپ دفاتر صورت می گیرد و فردی که این اظهارنامه را تکمیل کرده موظف است اطلاعات خود را در سیستم به ثبت برساند که این فرد حتما باید یکی از اعضاء هیئت مدیره سازمان باشد.
  • در این گام افراد حقوقی باید اطلاعات دیگری نظیر موارد زیر را تکمیل و تایید نمایند و تمامی اعضاء هیئت مدیره همراه با تمام اطلاعات هویتی و محل سکونت آن ها در این فرم به ثبت برسند.
معرفی اعضا هیئت مدیره
معرفی اعضا هیئت مدیره
  • در ادامه باید سمت هر یک از اعضا تعریف شود.
تعریف سمت اعضا هیئت مدیره
تعریف سمت اعضا هیئت مدیره
  • در مرحله هفتم بعد از کامل کردن تمامی اطلاعات هویتی افراد حقیقی و حقوقی می بایست که نوع دفتر مورد نظر، تعداد جلدهای دفتر مالیاتی مورد نیاز و تعداد صفحه های آن به ثبت برسند؛ به این نکته توجه داشته باشید که برای هر کدام از دفاتر کل و روزنامه باید فرم درخواست دفاتر پلمپ به طور جداگانه کامل و فرستاده شود.
  • در مرحله نهایی از کامل کردن اظهارنامه نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی، بعد از آن که درستی اطلاعات تایید شد شما باید گزینه تایید اظهارنامه پلمپ و مدارک مورد نیاز را بزنید و درخواست نهایی خود را به ثبت برسانید.

فرستادن مدارک پلمپ دفاتر تجاری برای سازمان ثبت شرکت ها

چگونگی فرستادن و ارسال مدارک پلمپ دفاتر قانونی برای سازمان ثبت شرکت ها تغییر یافته و شما باید برای ارسال مدارک و تهیه دفاتر قانونی اقدامات زیر را انجام دهید.

  • در ابتدا در سامانه ثبت من ثبت نام کنید و به حساب کاربری مودی وارد شوید.
ثبت نام در سامانه ثبت من
ثبت نام در سامانه ثبت من
  • بعد از آن به قسمت ثبت شرکت ها و موسسات تجاری بروید.
  • گزینه اسناد قابل امضاء را انتخاب کنید و برای مشاهده هشدار سند در انتظار امضا منتظر بمانید.
انتخاب اسناد قابل امضا
انتخاب اسناد قابل امضا
  • در این مرحله سند مورد نظر را انتخاب و بر روی گزینه امضای سند کلیک کنید.
انتخاب سند مربوط به اظهارنامه
انتخاب سند مربوط به اظهارنامه
  • این گام مربوط به وصل شدن توکن سخت افزاری به سیستم است و شما باید اطلاعات مورد نیاز را کامل کنید.
  • در این مرحله گزینه تایید امضا را انتخاب نمایید.

ثبت نهایی درخواست پلمپ دفاتر قانونی
ثبت نهایی درخواست پلمپ دفاتر قانونی
  • بعد از امضای موفق سند، اظهار نامه پلمپ دفاتر قانونی تان در سامانه به ثبت می رسد و شما با کمک کد رهگیری که در اختیار دارید می توانید وضعیت دفاتر خود را استعلام نمایید.

پرداخت کردن هزینه پلمپ دفتر

  • به جهت پیگیری پرداخت هزینه پلمپ دفاتر برای بار دوم باید به سایت پلمپ دفاتر وارد شوید و با وارد شدن به قسمت پلمپ دفاتر، کد پیگیری را وارد کرده و پذیرش نهایی را تایید کنید.
  • در صورتی که اطلاعات درج شده در اظهارنامه پلمپ دفاتر به تایید رسید، جواز پرداخت وجه و دریافت دفاتر پلمپ برای تقاضا کننده صادر می گردد.
  • در آخرین مرحله از پرداخت کردن هزینه پلمپ دفاتر با وارد شدن به سیستم می توانید که وجه مورد نظر را بپردازید.

آیا شرکت هایی که فعالیت ندارند باید دفاتر پلمپ تجاری بگیرند؟

متاسفانه بیشتر مدیران بر این باور هستند تا وقتی که فعالیت های مجموعه شان به شکل رسمی شروع نشده و به درآمدی نرسیده اند نیازی نیست که پلمپ دفاتر تهیه کنند یا در مواقعی که یک سازمان در یک سال مالی فعالیتی ندارد مدیران با فکر این که این پروسه ادامه دار است برای سال مالی آتی نیز درخواست پلمپ دفاتر قانونی خود را به ثبت نمی رسانند که این باور و عقیده درست نیست و کاملا اشتباه تلقی می شود.

درباره شرکت هایی که فاقد فعالیت هستند به موارد زیر توجه داشته باشید.

  1. شرکت هایی که فعالیت ندارند باید بعد از گذشت دو ماه از تاسیس شان نسبت به پلمپ دفاتر قانونی اقدامات لازمه را انجام دهند.
  2. فعالیت نکردن برای کارایی و عملکرد سال قبل یک شرکت مورد تایید قرار می گیرد و نمی توان نسبت به آینده یا سال مالی آتی ادعای فعالیت نداشتن کرد.
  3. شرط پذیرش فعالیت نکردم یک موسسه تازه راه اندازی شده، ثبت نام در سازمان مالیاتی کشور و تشکیل پرونده است.
  4. فرصت اعلام کردن فعالیت نکردن برای کارایی یک سال مالی، 4 ماه بعد از پایان همان سال است که در صورت اعلام نکردن شرکت مشمول پرداخت جریمه خواهد شد.
  5. در صورتی که یک شرکت در سال عملکرد فعالیتی نداشته باشد تمامی موارد و اقلام ترازنامه ای که از سال های پیش ثابت بوده و مانده دارند را باید در دفاتر نام ببرد.
  6. جهت اعلام فعالیت نکردن یک شرکت در یک سال مالی، ارائه دفاتر مالی و اظهارنامه فعالیت نکردن در سال مالی بعدی الزامی است.

معرفی اصول و خطاهای متداول در پلمپ دفاتر مالی و قانونی

در این مقاله نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی به معرفی اصول و خطاهای متداول در پلمپ دفاتر مالیاتی و قانونی می رسیم که در این زمینه 5 موضوع مهم زیر را مورد بررسی قرار می دهیم.

  1. مهم ترین دلایل رد درخواست پلمپ دفاتر: گاهی اوقات این مشکل به وجود می آید که درخواست پلمپ دفاتر قانونی به ثبت نمی رسد که از مهم ترین علل آن می توان به انقضای فرصت قانونی ثبت درخواست پلمپ دفاتر تجاری، پرداخت نکردن هزینه پلمپ، خطای نامعتبر بودن کد پستی و … اشاره داشت.
  2. هزینه پلمپ دفاتر قانونی: مبلغی که برای پلمپ دفاتر قانونی باید بپردازید مطابق با نوع دفتر قانونی مورد نظر، تعداد سفارش دفاتر قانونی و تعداد صفحات در هر سال متغیر است.
  3. وجه تمایز پلمپ دفاتر قانونی و تجاری: دفاتر قانونی در واقع همان دفاتر تجاری می باشند که نحوه پلمپ آن ها هیچ فرقی با یکدیگر ندارد.
  4. تعداد دفعات مجاز به جهت ثبت درخواست پلمپ دفاتر مالیاتی: تمامی افرادی که وظیفه دارند دفاتر قانونی پلمپ ارائه نمایند در حالتی که در طی یک سال با تمام شدن دفاتر نیاز به دفتر جدید داشته باشند می توانند طبق اصول و شرایطی درخواست دفاتر جدید را بدهند.
  5. خطای نامعتبر غلط بودن کد پستی: در صورتی که در زمان پلمپ دفاتر قانونی با خطای نامعتبر بودن کد پستی مواجه شدید می بایست که به سایت جامع ثبت شرکت ها بروید و بعد از آن صورت جلسه ای صحیح برای اعلام رسمی آدرس دقیق همراه با کد پستی صحیح تدوین کنید.

سخن پایانی

نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی را در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم؛ پلمپ دفاتر قانونی تنها مسئولیتی است که باید شما قبل از شروع سال مالی آن را انجام دهید و این وظیفه قانونی یکی از اصلی ترین اقدامات مودیان برای شفاف سازی فعالیت های اقتصادی برای سازمان مالیاتی است.

تمامی هر آنچه که لازم بود درباره نحوه پلمپ دفاتر مالیاتی بدانید را در اختیارتان قرار دادیم؛ به جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید از طریق شماره تلفن های 09129620758 و 02146805697 با کارشناسان ما در تحلیل تراز در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *